Pano İçi Söndürme Sistemi

Pano İçi Yangın Söndürme Sistemi

Pano İçi Söndürme Sistemi; Yangına karşı alınabilecek önlemlerden bir tanesi de elektrikli pano içi yangın söndürme sistemidir. Bu sistem daha düşük bir basınçla çalıştığı için diğer söndürme sistemlerine göre farklı yapıda çalışmaktadır. Pano içi yangın söndürme sistemleri, azot ile 12 bar basınç altında olan polimerden üretilmiş olan boru detektörün “Tubing” ısı karşısında yaklaşık 100 Cº’ de delinmesi sonucunda azot gazı açığa çıkar ve aynı anda silindir üzerindeki vanayı açarak söndürme işlemini gerçekleştirir.

Alarm sistemine ihtiyaç duyulmaz. Yangını söndürecek sistem boru veya tubing şeklinde döşenmektedir. Yangın riski yüksek alanlarda kullanımı tercih edilmektedir. Ayrıca bu sistemler direkt ve endirekt olmak üzere iki farklı yöntemle kullanılır.

Direkt Yöntem

Direkt sistemlerde nozul ve borulama işlemine gerek yoktur. Meydana gelen yangında çıkan alev sebebi ile oluşan ısı karşısında hortum üzerinde alevin en fazla yaklaştığı bölgede  delinme sebebiyle gazın boşalması ile yangına müdahale edilmiş olur.

İndirekt Yöntem

İndirekt sistemde gaz boşaltma vanası, söndürücü gazın bulunduğu bir silindir, plastik boru ve gazın boşalmasına olanak sağlayan paslanmaz bir çelik boru hattından meydana gelir. Isıya karşı sensör görevi gören boru sabit kalır alevi gördüğünde gaz boşaltmaz sadece yangını haber verir ve dışarıdan bağlantılı olan bir borudan da gaz boşalarak alevlere müdahale edilmesi sağlanır.

Gerçek bir mikro söndürme sisteminin etkinliği sahip olduğu polimer hortumdan gelir. Alev sonucu oluşan ısının etkisiyle çok hızlı reaksiyona girerek karakteristik bir noktada yırtılma oluşur. Kabin içi yangın söndürme sistemi çıkabilecek olası yangın tehlikesini söndürücü en iyi kimyasalı ihtiva eden tüp, vanası, ve algılayıcı hortumundan oluşmaktadır.

Pano İçi Söndürme Sistemleri

Pano içi söndürme sistemleri, Polimerden üretilmiş boru dedektörün ısı karsısında delinmesi ile açığa çıkan azot aynı zamanda silindir üzerinde bulunan vananın açılmasını da sağlamaktadır. Vananın açılması ile beraber, söndürme ajanı silindiri terk eder ve boru dedektörün delinen noktasından çıkar ve dedektörün delinmesine neden olan yangın kaynağına doğru püskürür.

Tüm hacme yayılır ve yaklaşık 3-5 saniye içinde yangını söndürür. Düşük maliyetlidir. Tüm odayı söndürmek yerine sadece yangın kaynağı olabilecek kabinin söndürülmesi nedeni ile ucuz bir çözümdür. Yangının doğruca kaynağında söndürülmesi nedeni ile çok verimlidir.

Elektrik Panosu Yangınları Hangi Tip Söndürme Tüpü İle Söndürülür?

Sistemin montajı çok kısa süre içinde ve kolayca yapılır. Elektrik panosu yangın söndürme tüpü son yıllarda sıklıkla kullanılan elektrik panosu yangın söndürme sistemlerinde kullanılmaktadır. Bu tüplerin ağırlıkları da kullanılan sistemin büyüklüğüne göre 1kg, 2kg, 4kg, 6kg, 12kg ağırlıklarındadır.

  • Pano İçi Yangın Söndürme Sistemleri Genel Özellikleri;
  • Söndürme malzemesi olarak aşağıdakilerden biri kullanılabilir
  • FE 227- HFC 227 EA – FM200
  • FE 25 – HFC 125
  • CO2
  • Inert gazlar
  • Kuru Kimyevi Toz Köpük • CO2 • 3M™ NOVEC™ 1230 • Kuru Kimyasal (ABC, BC, D) yangın söndürücü kimyasalları ile uyumludur.

Pano İçi Söndürme Sistemi Fiyatları

Otomatik yangın söndürme sistemlerinden daha az maliyetli ve ekonomik bir çözüm olarak sunulmaktadır. Üstelik bakım ve yeniden dolum maliyeti de oldukça uygun olan bu sistem, makinelerin veya depolama bölümlerinin içine mikro olarak yerleştirilerek hem pahalı ekipmanlarınızı korur hem de yangının ileriki boyutlarını önleyerek olası can kayıplarına da engellemiş olur.

Başlıca kullanım alanları arasında;

  • server kabinleri,
  • cnc tezgahları,
  • elektrik panoları,
  • araba motorları,
  • toplu taşıma araçlarının motorları,
  • tehlikeli malzemelerin bulunduğu dolaplar,

yukarıda belirtilen alanlarda ve benzeri yerlerde kullanılan elektrik panosu yangın söndürme sistemi fiyatları işlevlerine göre fiyat açısından oldukça uygudur

Pano Söndürme Sistemleri konusunda tecrübeli personelimiz ile çözümler sunmaktayız. İletişim sayfası üzerinden veya 0216 621 88 86 ücretsiz çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz.